Economiedocenten verdienen meer dan mln$

Superdocenten
Volgens de Singapore Times heerst er op de markt voor economie- en andere docenten in het land grote schaarste. Veel leerlingen willen naast de reguliere middelbare school privélessen volgen om hun A- of O-niveau te halen, maar het aanbod van docenten is laag. Dit leidt tot tarieven van $380 to $420 voor 4 lessen van anderhalf uur. Eén van de docenten, dhr Fok verdient met deze tarieven meer dan $1mln per jaar. (Onduidelijk is of dit US$ of SG$ zijn). Als docent zit je wel goed op deze schaarse markt. Wat zijn onze Nederlandse CAO-lonen dan kruimelwerk vergeleken met de salarissen van deze kleine ondernemers. Dhr Fok stelt een aantal docenten voor op dit filmpje

Vragen:
1. Wie zijn aanbieders en wie zijn vragers op de arbeidsmarkt?
2. Wat is er schaars op een schaarse arbeidsmarkt; de docenten of de leerlingen?
2. Zoek op wat een Nederlandse LD docent in zijn hoogste schaal kan verdienen. Hoeveel % verdient zijn Singaporese collega/ondernemer meer?
3. Bij een gemiddeld tarief van $400,- per 4x 1,5 uur en 30 betalende leerlingen in de klas, hoeveel klokuren les moet dhr Fok geven om aan de 1mln$ te geraken?
4. Hoeveel klokuren geeft een docent met volledige aanstelling les op een Nederlandse school? Vergelijk dit met Dhr Fok.
5. Nederlandse docenten zijn werknemers. Bijlesdocenten zoals dhr Fok zijn kleine ondernemers. Benoem, naast het salaris, twee andere verschillen tussen een werknemer en een ondernemer.

Dit bericht is geplaatst in Markt met de tags , , , . Bookmark de permalink.