Vier (ex-)centrale bankiers geïnterviewd


Recent had CNN een interview met de vier laatste Centrale Bankiers van de FED, te weten:
Janet Yellen, de huidige voorzitter van de FED, samen met:
Ben Bernanke (2006-2014)
Alan Greenspan (1987-2006)
Paul Volcker (1979-1987)

Alhoewel deze vier voorzitters dienden in geheel verschillende tijden en bekend staan om heel verschillende politieke standpunten, viel hun diepe overeenstemming extra op.

Er was consensus dat de reddingsinspanningen van de FED sinds de crisis van 2008 succesvol waren geweest en dat de economie weer op een stabiele groei koerst in tegenstelling tot economen die denken dat de economie weer in een zeepbel zit die spoedig zal barsten. Hun opmerkingen waren een scherpe afwijzing van de wijsheid van de Republikeinen en veel anderen dat de uitbundige stimulus van de FED op het punt staat een drastische inflatie te veroorzaken, of dat de FED reeds een aandelenzeepbel voedt.

“I’m not saying that the government should always be spending,” zei Bernanke. “But at certain times, particularly in a recession, when the central bank is out of ammunition or ammunition is relatively low, then fiscal policy does have a role to play, yes.” Ben Bernanke.

Greenspan, vanuit een andere hoek, reageerde tegen het idee dat de overheid zijn bestedingen moet verhogen tijdens een recessie, omdat dit een langere-termijn schuldenprobleem veroorzaakt. Erg boeiend voor V6 of H5.

Dit bericht is geplaatst in Goede Tijden SLechte Tijden, Ruilen over de tijd, Welvaart en Groei met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.