landen op de schaal van hun totale beurswaarde

Knipsel
Uit het boek Transforming World Atlas, van de Bank of America Merrill Lynch Onderzoeks afdeling komt deze wereldkaart met het cumulatieve maatschappelijke aandelenkapitaal per land. De cijfers komen van de Morgan Stanley Capital International (MSCI) indexen.

De grootste beurswaarde (de waarde van alle maatschappelijk geplaatste aandelen in dat land) heeft de VS met $17.918 biljoen. Het heeft daarmee 53.4% van de mondiale beurswaarde. De belangrijkste landen in volgorde van hun aandelenkapitaal zijn:

Japan – $2.655 biljoen
VK – $2.242 biljoen
Frankrijk – $1.137 biljoen
Zwitzerland – $1.074 biljoen
Duitsland – $1.020 biljoen
China – $779 biljoen
Australië – $772 biljoen
Nederland – $480 biljoen

Het document heeft massa’s andere verbluffende wereldkaarten, die zeer de moeite waard zijn om te bekijken.

Dit bericht is geplaatst in Goede Tijden SLechte Tijden, Welvaart en Groei met de tags , . Bookmark de permalink.