Woningcorporaties zorgen wel of niet voor goedkope woningen?


Woningcorporaties zijn stichtingen of verenigingen die van oudsher door de overheid financieel gesteund worden omdat ze zorgen voor goedkope huurwoningen voor mensen met een laag inkomen. Maar eind vorige eeuw werd van alles geprivatiseerd, ook de sociale woningbouw. Nu woningcorporaties semi-zelfstandig zijn wil er wel eens iets mis gaan. Dat overkwam ook ex-bestuursvoorzitter Hubert Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale. Er blijkt met het geld van sociale huurders allerlei luxe gekocht te worden en Arjen illustreert om hoeveel geld het nu eigenlijk gaat.
In 2013 hadden de woningscorporaties ruim 2,4 miljoen woningen beschikbaar, dit correspondeert met een marktaandeel van ruim 30%.
woningcorporaties
Vragen:
– zijn stichtingen en verenigingen commerciële of niet-commerciële organisaties?
– Als 2.422.500 goedkope huurwoningen 30,1% van de totale woningvoorraad in Nederland uitmaken, hoe groot is dan de totale woningvoorraad?

 

Dit bericht is geplaatst in Markt met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.