Vraag en aanbod van zomer- en wintergoederen in Disney’s Frozen


Ongeveer halverwege de Disneyfilm Frozen komt prinses Anna, op weg naar haar zus Elsa, bij een afgelegen handelspost. De zomer is plotseling omgeslagen in winterse koude met sneeuw en ijs. De handelaar kent zijn zaakjes. Al de winterspullen; kleding etc die zomers normaal in de uitverkoop staan, kosten nu de volle prijs en de voorraad is bijna op. De zomerspullen zoals zonnebrandolie daarentegen staan in de uitverkoop
Vragen:
-Teken de markt van vraag en aanbod van winterspullen vóór Elsa alles bevroren had, met prijzen op de Y-as en de goederen op de X-as.
-Teken welke lijn(en) gaan schuiven en welke prijs resulteert.
– Doe nu hetzelfde voor zomerartikelen.

Dit bericht is geplaatst in Markt met de tags , , . Bookmark de permalink.