Bezuinigen

De Tegenpartij was een fictieve Nederlandse politieke partij opgericht door F. Jacobse en Tedje van Es, twee Haagse “vrije jongens” die werden gespeeld door Kees van Kooten en Wim de Bie. De Tegenpartij was “De Partij voor alle Nederlanders die niet meer tegen Nederland kenne”. Jacobse en Van Es vinden hier dat de overheid moet beginnen met bezuinigen. Als werkeloze moet je gewoon een beetje op de point zijn om wat bij te verdienen naast je uitkering. Zo profiteren de heren elk op hun eigen manier van de goudkoorts door de gouden tanden van Tedje van Es te gelde te maken…

Een paar bekende leuzen van de Tegenpartij:
– Stemp de Tegenpartij!
– Met z’n allen voor ons eigen / Samen voor ons eigen
– (de miljoenen van de pensioenen, de miljarden van het gas,) Geen gezeik, iedereen rijk, en in zijn sas
– Nergens geen maximumsnelheden! Honderdtwintig? Dat rijden wij al in z’n achteruit!
– Laat ze zelf eens een keer bezuinigen.

Dit bericht is geplaatst in Ruilen over de tijd met de tags , , , . Bookmark de permalink.